Hvordan bruger jeg selvbruner?

Hvordan opnår man fejlfri påføring med selvbruner? Det er nok ét af de mest stillede spørgsmål jeg får, hvis ikke det er det mest stillede spørgsmål. Og jeg forstår godt hvorfor. 

De fleste af os har en gammel dårlig erfaring med selvbrunere, der ligger dybt i hukommelsen. Om det har været på os selv, eller om vi har set det på én på gaden, tør jeg næsten love at vi alle har har en erindring om et dårligt selvbruner-resultat. Det mest optimale er jo at få lavet en professionel spray-tan, men det kræver også at man er villig til at stå halvnøgen overfor behandleren, og det er både dyrt og tidskrævende. 

Derfor elsker jeg selvbruner! Det kan nemlig gøres hjemmefra og selvbruner er ikke længere hvad det var engang. Dermed ikke sagt, at der ikke stadig findes dårlige eller knap så gode produkter på markedet, for det gør der – og der findes mange. Hvilket også samtidig er grunden til jeg opdagede, at der manglede et sted hvor man kunne se, at sælgeren selv havde gidet teste på egen krop, og finde ud af hvad der er bedst. Den opgave tog jeg på mig. Dette er efterfølgende blevet konceptet for min shop – og du finder derfor ikke noget på shoppen, jeg ikke synes er det bedste af det bedste eller som jeg ikke selv bruger og elsker! 

Nå, videre til den der selvbruner-guide jeg jo lovede jer. 

Når du har valgt det rigtige produkt at smøre dig ind i (den guide lover jeg også kommer på skrift, og indtil videre kan du finde videoer på min Instagram’s IGTV), skal der jo helst forberedes lidt. Huden skal forberedes ved en eksfoliering, der betyder at du fjerner de døde hudceller, der sidder yderst på din hud. 

Den tørre, døde hud vil ellers blive farvet ekstra og dermed lave grimme plamager – eller som minimum vil din tan med tiden famle grimmere og i plamager, da du ikke er startet på et rent ”kanvas”. Derfor er step 1. Eksfolier din hud. Er du meget tør, vil jeg anbefale dig en af de lækre fugtgivende bodyscrubs ScrubOff til det – bruger du en af disse bør du tørre dig godt med håndklædet bagefter, eller vente minimum 1 time med at påføre selvbruneren. Ellers er Body Scrub Loofah en mester til at fjerne døde hudceller uden at efterlade noget på din hud. 

Har du steder på din krop, der er ekstra tørre, vil jeg anbefale dig at smøre din hud ind på de steder. De tørre steder vil altid tage imod mere farve, og cremen vil dermed gå ind og modvirke dette, så din farve bliver ens. Det er typisk områder som: fødder, hænder, knæ, albuer og ansigt. Jeg anbefaler ALTID som minimum at smøre hænder og ansigt ind inden påføring, og elsker selv mine bodylotions til opgaven (jeps – også i ansigtet. Den er seriøst genial til at preppe dit ansigt til selvbruner). Dermed konkluderet step 2: Smør tørre steder ind i bodylotion. Dette step springes over, hvis du bruger en creme-selvbruner. 

Så kommer vi til påføringen. Der kan jo være forskellige former for selvbruner som fx spray, mist, mousse (påføres med handske) eller creme (husk at vaske fingrene bagefter). Men for alle gælder samme. Vær grundig og tag dig god tid. Vær opmærksom. Smører eller sprayer du, så gør det i cirkulærer bevægelser. Når det kommer til hænder laver jeg altid klo-hånd og påfører derpå. Er det spray, vil sprayen ramme som solen ville, og er det mousse, kan du så netop komme til at smøre ud på de samme områder. Og er det en mousse – så brug altid en ordentlig handske til at smøre ud med. Det gør virkelig en forskel! Step 3 hedder derfor: Vær grundig og påfør i cirkulære bevægelser. Er du ekstra nervøs for dine hænder, eller er de meget tørre anbefaler jeg med gradual produkter at smøre hænderne ind i creme igen en times tid efter påføring. Med traditionelle selvbrunere, anbefaler jeg at skylle farven af hænderne efter halvdelen af tiden er gået (som du planlægger at lade den sidde på resten af kroppen) – gør du det inden sengetid, så brug samme trick som hvis det var en gradual. 

Når selvbruneren er på er der kun 1 sidste step – og det er kun hvis det er et traditionelt selvbrunerprodukt du har med at gøre. Gradual tan produkter, er gennemsigtige ved påføring og farven udvikler sig i løbet af de næste 8 timer, og skal derfor ikke gøres mere ved. Traditionelle selvbrunere har en overskudsfarve/markørfarve, der skal skylles af igen efter 1-6+ timer. Jeg anbefaler ALTID at du lader din selvbruner sidde mere end 4 timer, da markørfarven bliver nemmere at skylle af uden at fjerne alt farven på huden, jo længere den får lov at sidde. Når det så er sagt, skal du sørge for MAX at skylle hele din krop i LUNKENT vand i 45 SEKUNDER. Det er ikke længe, så tæl gerne med mens du står under bruseren. Du skal ikke vaske dig med sæbe, men kan (som max) meget blidt vaske lidt med din hånd. Det vil virke som om der er mere overskudsfarve efter de 45 sekunder, men du må ikke skylle mere. Gå derefter ud af badet og dup dig ligeså stille tør med dit håndklæde. Du kan med fordel smøre dig ind í bodylotion når du er helt tør. Så step 4: Skyl hurtigt og dup forsigtigt! Herefter vil farven stadig udvikle sig lidt og nærmest ”sætte sig” på huden. Efter 24 kan du igen bade normalt. 

OG SÅDAN PÅFØRER DU DEN PERFEKTE SELVBRUNER! Og nu er du drøn klar til et liv som smækker lækker brun året rundt – helt uden at solskade din hud! 

TIPS TIL AT HOLDE DIN TAN SÅ LÆNGE SOM MULIGT: 

1. Undgå varme bade.
2. Undgå lange bade.
3. Undgå at skrubbe dig med håndklædet, når du kommer ud af badet. Dup dig tør. 
4. Sørg for at holde din hud fugtet med bodylotion, gerne 1 gang dagligt.
5. Opfrisk/ boost evt farven med din Gradual Tan Creme engang imellem og frisk fx ansigtet op med en af de to mists fra MineTan – enten Agurke Mist (mellem farve) eller Rose Mist (meget farve) 

Links til produkter nævnt: 
Selvbrunere jeg anbefaler og elsker: https://nogetmednegle.dk/vare-kategori/selvbrunere-gradual-tans-og-andre-redskaber/
Bodylotion: https://nogetmednegle.dk/?s=body+lotion&post_type=product
Gradual Tan Creme: https://nogetmednegle.dk/vare/gradual-tan-creme-eod/
ScrubOff: https://nogetmednegle.dk/?s=scruboff&post_type=product
Body Scrub Loofah: https://nogetmednegle.dk/vare/body-scrub-loofah/
Agurke Mist: https://nogetmednegle.dk/vare/cucumber-mist/
Rose Mist: https://nogetmednegle.dk/vare/rose-mist-illuminating-spray/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.